ΥΛΙΚΑ
- 1 χταπόδι
- 1 κούπα ξίδι
- Νερό
- Αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει. Πριν το τοποθετήσουμε στην κατσαρόλα το τρυπάμε με οδοντογλυφίδες (μία στο κάθε πλοκάμι) Βάζουμε και το ξύδι και το βράζουμε για 2 – 2 ½ ώρες μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με σάλτσα από αλάτι πιπέρι, λάδι και ξύδι. Για διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βραστά λαχανικά όπως καρότο σέλινο, κρεμμύδι.