ΥΛΙΚΑ

  • 1 μέτριο μαρούλι
  • 100 γρ. γαρίδες (μικρές)
  • 4 γαρίδες (μεγάλες) – για decor
  • 6 τοματίνια
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι
  • αλατι

       για τη σως:

  • 3 κουτ. σούπας λάδι
  • 2 κουτ. γλυκού ξύδι βαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά και κόβουμε το μαρούλι. Το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Βράζουμε τα 100 γρ. γαρίδας για 15′, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το μαρούλι. Κόβουμε τα τοματίνια στα δύο και τα ανακατεύουμε και αυτά με το μαρούλι. Καθαρίζουμε τις μεγάλες γαρίδες προσέχοντας να αφήσουμε πάνω την ουρά. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι, και τοποθετούμε μέσα τις γαρίδες αφού πρώτα τις έχουμε μαρινάρι με το σουσάμι και τις τηγανίζουμε. Όταν ετοιμαστούν τις διακοσμούμε πάνω στην σαλάτα μας. Ανακατεύουμε τα λάδι με το βαλσαμικο για να φτιαξουμε την σως, με την οποία στο τέλος περιχύνουμε την σαλάτα μας.

Μεσογειακή Σαλάταaplisalata