ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό φασολάκια πράσινα
  • 2 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 2 κουταλιές ξίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε καλά τα φασολάκια και τα πλένουμε Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τα φασολάκια, το κρεμμύδι και τις πατάτες αφού πρώτα τις έχουμε κόψει σε κομμάτια. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει η πατάτα τρυπώντας την με ένα πιρούνι. Τα στραγγίζουμε όλα μαζί και τα αραδιάζουμε σε μία πιατέλα. Ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τα φασόλια. Σερβίρονται πολύ καλά με σκορδαλιά.

Φασολάκια βραστάfasolakia-skordata