ΥΛΙΚΑ

  • 4 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 4 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγη κάπαρη
  • 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • μισή πιπεριά γλυκιά κομμένη σε κομματάκια
  • αλάτι περίπου 1 κουταλάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις πατάτες που είναι κομμένες σε κύβους να βράσουν. Το Ίδιο κάνουμε, ξεχωριστά βέβαια, και για τα καρότα πού είναι και αυτά κομμένα σε κύβους. Προσέχουμε όμως και τα δύο να μην παραβράσουν. Βγάζοντας τα από τη φωτιά τα βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τις πατάτες, τα  καρότα, το μαϊντανό, κάπαρη, το αγγουράκι, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα ανακατεύουμε. Στο μίξερ βάζουμε τη μουστάρδα και ρίχνομε λίγο-λίγο το ξύδι. Μετά ρίχνομε εναλλάξ λίγο-λίγο το λεμόνι, λίγο-λίγο το λάδι. Με το υλικό αυτό περιχύνουμε τη σαλάτα και την ανακατεύουμε.

Πατατο – Καροτο – Σαλάταe0a70f72bdae9885bfc32d7cd19a26a1_XL