ΥΛΙΚΑ

  • 6 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 ½  κούπα αλεσμένα καρύδια
  • 3 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
  • ½ κούπας λάδι
  • ¼ κούπας ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το σκόρδο στο μπλέντερ. Μουσκεύουμε το ψωμί και το στραγγίζουμε.  Ρίχνουμε τα αλεσμένα καρύδια και το βρεγμένο ψωμί δουλεύοντας συνεχώς το μίγμα. Κατόπιν ρίχνουμε το λάδι λίγο-λίγο δουλεύοντας το, ώσπου να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μίγμα. Τέλος, ρίχνουμε λίγο-λίγο το ξύδι προσέχοντας να μην κόψει το μίγμα.

Σκορδαλιά (με καρύδια)skordalia-karidi