ΥΛΙΚΑ

  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 ντομάτες
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 κόκκινες πιπεριές τσίλι
  • 4 μκρά καλαμπόκια
  • 3 ροδέλες φρέσκος ανανάς
  • 1/2 αγγούρι
  • 2 κ.γ. καλαμποκάλευρο
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 4 κ.σ. ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με λίγο κρύο νερό και το βάζουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε το σκόρδο να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας συνεχώς Μετά προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον ανανά, το αγγούρι, την ντομάτα και τα τσίλι. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το πιπέρι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σοταριστούν. Προσθέτουμε το μίγμα με το νερό και το αλεύρι, τα αφήνουμε να κοχλάσουν για να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.

Γλυκόξινο κάρυ με λαχανικά και φρούταχοιρινό-με-κρεμμύδι-σκόρδο-τζίντζερ-καρότο-και-κόκκινη-πιπεριά-στο-τηγάνι